Home

Bangkok e genul de oraş despre care s-a vorbit atât de mult de-a lungul timpului, încât ai senzația că i-ai respirat aerul fetid chiar dacă n-ai pus vreodată piciorul în Thailanda. Faima oraşului se datorează istoriei lui tumultoase, mai ales cea recentă. In ultimii 20 de ani, Bangkokul a fost Mecca tuturor dubioşilor de pe lumea asta. Aveai preferințe sexuale îndoielnice sau pur şi simplu visai la baruri pline de femei puse acolo să te iubească long time or short time, sir! indiferent de vârstă sau calități fizice? Legea era pe urmele tale şi aveai nevoie de o nouă casă departe de casă? Visai la nopți pierdute prin maghernițe obscure, în aburi de thai sticks (iarbă pe băț), râuri de bere cu formol şi pierde-vară de pretutindeni? Bangkok era răspunsul. Intre timp, lucrurile s-au mai schimbat. Capitala Thailandei a devenit prea comercială: şi-a pierdut aura de Est Sălbatic, e plin de americani imbecili care au văzut Hangover 2 şi cred că pot pune în aplicare ce-au văzut acolo (doar că thailandezii ştiu să bată artistic şi sunt unii dintre cei mai mândri oameni din lume, iar poliția lor te cazează la Bangkok Hilton – un alt loc de legendă – la cea mai mică abatere). Plus zâmbete false la tot pasul şi şmecherii cum nici prin Bucureşti nu găseşti, poluare la greu, aglomerație de ajungi să suferi de claustrofobie după două zile, mizerie şi şobolani printre tarabele cu mâncare. Asta dacă mai avea cineva vise ude cu şi despre Bangkok.

După ce treci de prima impresie şi, eventual, primul atac de panică, poți să descoperi şi ce-i (încă) mişto în marele BKK. Dacă ai ajuns pe-acolo pentru go-go baruri, masaje cu happy end, ping-pong show-uri şi aşa mai departe, toate treburile astea sunt încă acolo. Doar să ai grijă să nu primeşti ceva în plus față de ce-ai comandat. Berea cu formol e over-rated, după prima sticlă te simți ca Tutankhamon după prima serie de îmbălsămare, iar a doua zi crezi sincer că ai murit. Revenind la lucrurile tari de făcut în Bangkok: primul pe listă este faimosul Khaosan Road (locul din care începe aventura lui Leo di Caprio în The Beach). Plin de backpackeri din toată lumea, tarabe cu mâncare ieftină şi bună, cazare ieftină:

(prin zona era si Jack Sparrow)

  (unora le plac gândacii)

După ce ți se ia de atâta lume, e timpul pentru ceva cultură, doar ai ajuns în Thailanda:

Un alt loc care mi-a plăcut maxim a fost Floating Market. Mai exact, o piață plutitoare, plină de toate lucrurile pe care ți le poți imagina: suveniruri, fructe, legume, condimente şi şerpi:

Astea sunt doar câteva lucruri de făcut în Bangkok. Ar mai fi de menționat: croaziere pe Chao-Praya (fluviul care străbate oraşul), cina la Sirocco Restaurant

de vizitat Palatul Regal şi o mulțime de temple

Apropo, pentru a te deplasa prin Bangkok, cea mai rapidă cale, deloc sigură, dar complet fun este tuk-tuk-ul:

Iar dacă în continuare aveți gânduri necurate pentru vacanța thailandeză, n-ar strica mai întâi un drum pe la librarie şi puțină documentare:

  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s