Home

Am auzit zilele trecute, aiurea, la radio parca, o declaratie de-a lui Alice Cooper care spunea ca un star rock ar trebui sa ramana pe aceeasi linie pana la capat. Adica sa nu se prosteasca la batranete si s-o dea in cantari religioase sau sa-si prostitueze viata privata la televizor precum Ozzy Osbourne. Un exemplu demn de urmat ar fi Keith Richards, singurul si adevaratul star rock, cel despre care se spune ca si-a carat sub nas atat de multa coca incat ar putea fi, alaturi de gandaci, singurul supravietuitor in cazul unui atac nuclear devastator cu efecte globale. Sau Sid Vicious si Jimmi Hendrix, accidentati prematur si definitiv de obiceiurile lor conexe statutului de rock star. Sau Ian Curtis si Kurt Kobain, disparuti la fel de prematur, terminati de propria mana, dar in plina glorie.

Si ma gandeam eu asa, cum se tampeste lumea la batranete. Pe Ozzy il inteleg ca a intrat in clubul select al vedetelor reesapate in reality showuri cretine, alaturi de Hulk Hogan si familia lui de plastic deformat, Ice-T si Coco si asa mai departe. Terciul de neuroni si heroina care inca sfaraie in scafarlia lui Ozzy i-a ordonat sa renunte la muscat lilieci de cap pe scena si sa traga parturi decrepite la MTV. Ok, oamenii astia sunt in stratosfera, chiar si Hulk Hogan si Ice-T, fata de personajul urmator.

N-am inteles niciodata parcursul carierei lui Adrian Despot. Oricat de multi oameni si-au pierdut timpul ca sa-mi explice ca Despot si-a inceput cariera la Scoala Vedetelor si e doar normal ca 15 ani mai tarziu sa ajunga in juriu la Megastar, creator de fantezii pentru adolescente plinute, un fel de Tudor Chirila mai rock, tot mi-e neclar cum poti ajunge de la Fenomental la Fenobarbital. Bine, asta e deja fapt consumat, deci sa fie Despot linistit cu baladele lui ingropate in mausoleul Atomicului. Dar ce naiba e cu Chelu de la Parazitii ajuns la mizeria de X Factor, alaturi de Dan “iubirea MILFurilor” Bitman? Cati bani i-au dat ca sa umple golul lasat de Paula “ochi umezi” Seling? Ce s-a intamplat cu Parazitii direct din inima strazii? N-ai cum sa-ti bagi si sa-ti scoti timp de 18 ani in toti mortii, politicienii, curvele, prostii, lume si Romania si apoi sa-l slujesti pe Varan si antenele lui! E impotriva naturii, Chelu reuseste sa fie mai penibil decat toti colegii lui de platou si chiar mai rau ca Gadea, tocmai pentru ca la Chelu ai termen de comparatie cu un el mai bun, dar sacrificat la batranete.

Bineinteles, stratul cel mai de jos al acestui Layercake puturos il reprezinta, ca de obicei, fotbalistii. De la David “ma imbraca mama Victoria” Beckham si pana la alte figuri mai serioase, majoritatea superstarurilor din fotbal se retrag la batranete, inainte de apusul carierei, prin Arabia. Pentru bani multi, toate aceste staruri de ieri ajung distractia seicilor si printilor purtatori de halate albe, pasand si dribland intr-un fel de Hunger Games la care se striga la fiecare ocazie de gol Alaah Akhbaaaar!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s