Home

International Telecommunications Union este un organism al Natiunilor Unite, insarcinat cu supravegherea comunicatiilor la nivel global. Tarile care fac parte din aceasta organizatie se vor intalni luna viitoare in cadrul World Conference on International Telecommunications pentru a discuta modificari (necesare, spun ei) asupra legilor care guverneaza Internetul. Intalnirea va avea loc cu usile inchise, iar ceea ce se stie pana acum este ca multe dintre tarile participante vor cere drepturi si cai mai multe pentru a controla Internetul la nivel local. Mai multe detalii despre intalnire pe Mashable. Si n-ar fi rau sa va informati si despre ITU, aici.

Conflictul, inca deschis, in ciuda armistitiului anuntat astazi, dintre Palestina si Israel are reverberatii si in social media, ambele parti descoperind puterea mediului virtual inca de la invazia israeliana de acum patru ani. Global Voices au dedicat un (nou) articol cuprinzator acestei probleme.

Google a lansat o campanie care indeamna oamenii sa “Take Action” pentru a avea in continuare accesul la un “Free and Open Web“. Fara comentarii malitioase la adresa initiativei, de genul “hotul striga hotul”, aruncati un ochi pe petitia pe care stapanul searchului ne indeamna sa o semnam.

Tech Crunch anunta ca Facebook va transforma toate paginile celor 1 miliard de utilizatori ai sai in varianta HTTPS, din motive de securitate a datelor. Drept urmare, timpul de incarcare al paginii va creste, dar utilizatorii vor putea sa opt-out daca prefera viteza in detrimentul securitatii.

Rusia a cerut Natiunilor Unite sa inaspreasca legile care guverneaza Internetul. Dupa cum va povesteam si la inceputul articolului, Natiunile Unite au reactionat pozitiv la cererile Rusiei (cereri venite, probabil, nu numai din tara lui Putin). Rusii stiu ca o lege adoptata de ONU are efecte mult mai puternice decat o lege adoptata la nivel local, iar aplicabilitatea unei astfel de legi depaseste nivelul local. Mai multe detalii aici.

Palestina a gasit un aliat (neasteptat) in organizatia Anonymous, baietii mascati atacand diverse siteuri israeliene in timpul conflictului deschis din Fasia Gaza. Huffington Post relateaza intreaga poveste.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s