Home

anon

Nimic nu e mai “hot” pe Internet zilele astea decat intrunirea WCIT din Dubai, tocmai de aceea vom vorbi mai intai despre acest subiect de maxima importanta.

Access Now relateaza pe larg despre primele zile ale conferintei, in special despre succesul presiunii exercitate de opinia publica asupra caracterului secret al intalnirii, dar si despre principalele subiecte discutate la WCIT. Puteti urmari analiza lor si evolutia discutiilor aici.

Mashable dedica din nou un amplu articol conferintei WCIT, concentrat mai ales asupra initiativei si propunerilor Rusiei de modificare a legilor care guverneaza Internetul. Articolul ofera cateva insighturi pretioase referitoare la motivele pentru care administratia condusa de Putin doreste legi mai stricte de supraveghere si control a Internetului, dar si asupra consecintelor acestor schimbari.

Who Rules the Internet? intreaba Huffington Post intr-un debate foarte interesant pe marginea unui subiect controversat: Internetul este acum liber sau condus din umbra de SUA?

Wired aduce un punct excelent in discutie: chiar daca intentiile conferintei WCIT sunt bune, discutiile despre un Internet liber nu ar trebui purtate in spatele usilor inchise.

Forbes a strans o lista formata din 61 de tari in care Internetul poate fi oprit oricand la fel cum s-a intamplat in Siria zilele trecute.

Pe Index on Censorship am gasit un articol despre subiectul foarte popular pe care-l reprezinta “haiducii” virtuali ai Internetului, adica cei de la Anonymous. “The Changing Face of Anonymous” vorbeste despre felul in care organizatia de hackeri s-a transformat in lunile care au urmat lupta impotriva ACTA.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s