Home

tumblr_lwdj1tSqKU1r7clj5o1_500

Acum ceva timp am scris un articol pe HipMag.ro despre un tip care a transformat cateva dintre cele mai tari scene din filmele lui Kubrick in GIF-uri animate. Articolul respectiv are vreo 148 de likeuri si a fost vazut de cateva mii de oameni, printre care niste idioti care s-au apucat sa tipe-n gura mare ca articolul originar le apartine lor.

Respectivele personaje, idiotii, erau proprietarii unui blog de film de care nu auzisem niciodata, fiindu-mi imposibil, deci, sa-mi insusesc un articol ascuns in coltul lor obscur de internet. Le-am explicat acest lucru si lor, pe indelete, asa cum o faci cu un copil de sapte ani, putin mai incet la minte. Reprezentantul blogului de filme a refuzat evidentele si a ignorat sursa de la sfarsitul articolului meu pentru ca stia el sigur ca l-am pagubit de niste vizitatori pe care i-am deturnat catre articolul meu. In ciuda raspunsurilor mele de o diplomatie rara, scandalizatul proprietar de blog de filme si-a continuat tirada virtuala impotriva mea, finalizand prin a ma ameninta ca-mi va face o vizita si ca voi vedea eu!

Scarbit de ridicolul situatiei si de discutia interminabila asupra drepturilor aplicabile muncii altcuiva, nici a mea, nici a lui, ci a genialului domn Gustaf Mantel, creatorul GIF-urilor de la baza discordiei, nu am mai continuat discutia cu iz de cartier. De atunci, insa, imi imaginez cum ar fi decurs lucrurile daca idiotul si-ar fi dus amenintarile pana la capat. Daca m-ar fi asteptat in fata casei, intr-o seara, si mi-ar fi dat un sucker punch cu piciorul? Alea erau GIF-urile mele, le-ai furat, nenorocitule! Hotule! Zbang, inca o smetie. NOI le-am publicat primii!! ar fi urlat huliganul cu blog, in timp ce mi-ar fi carat pumni in fata.

Iar eu, mai ceva ca Van Damme in Sport Sangeros 2, mi-as fi revenit pe neasteptate si l-as fi luat prin surprindere cu un bolovan plasat drept intre ochi. Idiotule, asa functioneaza lucrurile pe Net! Putini produc ceva original, restul doar preiau de la unii la altii si precizeaza sursa! Iar sursa nu esti TU! Deal with it!

Serios acum. Scandalurile de pe blog coboara in strada? Daca da, n-ar fi ceva s-avem un Fight Club pentru treaba asta? Dar pe bune, nu doar asa in imaginatia unui singur blogger care sa se bata singur si apoi sa posteze treaba asta pe Vimeo. Mie mi-ar fi putin frica de aia cu bloguri de telefoane. Par genul care la scandal scot cutitul si, eventual, scuipa. Si aia cu bloguri auto imi par intimidanti. Ii vad in stare sa stranga trei masini, pline cu tigani inarmati cu lanturi si sabii, care sa le sara in ajutor. Imi imaginam ca proprietarii de bloguri de filme sunt ceva mai pasnici, ca urmare a efectelor catartice ale filmelor de actiune pe care le vad. Poate ca respectivul avea si vreun blog dedicat fotbalului, cine stie, pe Net nu-ti aude nimeni strigatul de lupta.

La cate certuri am vazut prin tot felul de sfere virtuale de-a lungul timpului, n-ar strica un club dedicat sporturilor de contact intre scandalagii cu blog.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s