Home

hot

CNET dedica un articol amplu unei initiative controversate a FBI-ului prin care platforme populare precum Facebook, Yahoo, Google, dar si siteuri apartinand Microsoft, vor fi obligate sa includa in structura lor posibilitati de wire-tapping pentru institutiile guvernamentale interesate.

Adica, FBI-ul cere mai mult decat acces la bazele de date ale platformelor de socializare si search. Agentii isi doresc informatii in timp real despre utilizatorii respectivelor siteuri.

Planet Blue Coat (o companie din California specializata in solutii de securitate web) a publicat un foarte interesant studiu de research intitulat “Mapping Global Censorship and Surveillance Tools“. Ceva similar celui publicat de noi (mai putin partea de mapping).

Conform siteului Gigaom.com broadbandul se raspandeste cu pasi repezi, dar nu in mod egal. Articol aici.

Dupa aparitia multor imagini controversate, produse de useri (de multe ori anonimi), imagini dovedite ulterior a fi false, Witness (o organizatie dedicata drepturilor omului) a lansat o aplicatie care permite verificarea acestui tip de content. Aplicatia, InformaCam, a fost dezvoltata impreuna cu The Guardian Project . Mai multe informatii pe siteul niemanlab.com.

Blogul Google a lansat cea mai recenta versiune de Transparency Report prin care explica modalitatea de accesare a datelor private (detinute de motorul de cautare) de catre organismele guvernamentale.

Mashable.com anunta ca Franta ia in calcul taxarea companiilor precum Facebook si Google pentru colectarea datelor private ale utilizatorilor lor in vederea vinderii acestora pentru advertising. Articol integral aici.

sursa: HipMag.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s