Home

cyber

Lume, lume, iata cele mai fierbinti stiri saptamanale cu si despre Internet!

Data trecuta va povesteam despre trei siteuri americane atacate de hackeri chinezi. Se pare ca si Twitter a avut de curand probleme asemanatoare. Reprezentantii platformei de socializare au declarat pe blogul oficial al Twitter ca “atacurile nu par sa apartina unor amatori” si ca au luat masura de a modifica codurile de acces a peste 250.000 conturi, ca masura de prevedere. Desi atacurile asupra Wall Street Journal si a celorlalte doua publicatii americane nu au fost corelate in mod oficial cu cele asupra Twitter, reprezentantii companiei americane de social media se refera la evenimentele respective in comunicatul remis pe blog.

Tot saptamana asta am gasit un tool excelent: Tweetping.net este o metoda de vizualizare in timp real a tweeturilor din intreaga lume. Puteti vedea cum se trezesc la viata diferite parti ale globului, in functie de ora la care incep sa fie transmise mesajele pe Twitter. De asemenea, Tweetping.net ofera o viziune de ansamblu asupra celor mai active tari pe Twitter. Nu veti avea surprize, dar veti avea o senzatie de omniscienta foarte placuta.

Google a creat un precedent periculos (pentru cifra proprie de afaceri) prin decizia de a plati anual 60 milioane euro unei organizatii franceze. Respectiva organizatie (sau fond) va imparti banii obtinuti de la Google catre mai multe publicatii online de stiri din Franta. Motivul oficial: dezvoltarea si imbunatatirea respectivelor siteuri. Motivul neoficial (si cel, probabil, adevarat): Google va plati o taxa pentru a avea permisiunea sa indexeze contentul respectivelor publicatii. Visul companiei care detine cel mai de succes motor de cautare din lume este de a indexa tot contentul de pe Internet. Desi siteurile indexate beneficiaza de pe urma prezentei in paginile de rezultate ale Google, compania americana nu plateste in prezent niciun fel de taxa pentru continutul pe care-l serveste utilizatorilor sai. Articol complet pe BBC News.

Gartner.com dedica un articol cerebral unui subiect fierbinte: investitiile comerciale in social media. Publicatia discuta pe marginea strategiilor ineficiente ale companiilor de a investi sume mari in publicitate pe platforme precum Facebook, fara a intelege specificul mediului si nevoia de abordare diferita fata de mai vechile canale de publicitate online. Articol integral aici.

Una dintre ultimele initiative in calitate de secretar de stat ale lui Hillary Clinton este aceea de a oferi acces la Internet si oamenilor din tarile defavorizate, prin intermediul unui parteneriat intre Departamentul de Stat American si World Wide Web Foundation, numit “The Alliance for an Affordable Internet”. Desi initiativa este de laudat, la prima vedere, una dintre problemele cu care se confrunta serviciile secrete atunci cand vine vorba despre misiuni in tarile din lumea a treia este chiar lipsa de comunicare a cetatenilor prin intermediul canalelor digitale. Accesul la Internet si retelele de socializare poate insemna acces mai facil la informatii despre eventuale organizatii teroriste (si nu numai) pentru agentiile guvernamentale interesate. Articol integral despre initiativa americana aici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s