Home

Data anuntata pentru Sfarsitul Lumii: 21 decembrie 2012. Deci a mai ramas vreo luna, fara o zi. Ma gandeam la urmatoarea chestie: daca fix pe 21 decembrie 2012 as fi in avion, in drum spre Romania sa zicem, mi-as asigura macar vreo trei ore suplimentare? Sau riscul sa aterizez intr-un Bucuresti infestat de zombie e prea mare? Exista o solutie pentru asta: preiau controlul avionului si fac ca-n Resident Evil (toata smecheria e la inceputul clipului, restul e doar o bucata de film incredibil de prost).

Nu stiu daca sunteti la curent cu serialul asta de pe National Geographic. Va zic eu despre ce e vorba, pe scurt: niste oameni cu prea mult timp liber, paranoia galopanta si acces liber la media (de-asta zic eu ca Internetul nu e pentru toata lumea) isi sacrifica ultimii bani si mai toata energia ca sa scape atunci cand va veni Clipa. Sapa buncare sub pamant, au planuri A si B, rute C si D, arme, cresc animale si plante, deseneaza harti si pun la cale scenarii schizoide. Bat pariu ca trei sferturi dintre ei s-ar curata primii, in caz de Sfarsitul Lumii, iar restul vor ramane ingropati prin vreo gaura plina de conserve cu sunca presata, alaturi de o capra oarba.

Si-n timp ce toata lumea asteapta ca scenariul apocaliptic al lui Roland Emmerich sa-si puna rotile in miscare, niste treburi reale se intampla pe lumea asta. Sfarsitul lumii e deja aici, dar oamenilor le place sa se ascunda dupa deget si sa impinga mereu termenul de expirare pentru “alta data”.  De exemplu:

William Miller, cunoscut si drept inventatorul Adventismului de ziua a 7a, stia sigur ca lumea se va termina undeva intre 1800 si 1840.

William Branham, cel dintai credincios Penticostal, si-a incercat norocul si a prezis cataclismul pentru 1977.

Hal Lindsay e cunoscut pentru multiplele preziceri ale Sfarsitului, fiind un fel de Hancu, detectorul de cutremure. Lindsay si-a pus banii pe 31 decembrie 1988. Dupa care a trisat si a mai incercat de cateva ori.

Sunt sigur ca va asteptati ca lista sa-i includa si pe Martorii lui Iehova. Ei bine, si Martorii au avut tripul lor Apocaliptic. Seful cultului, Charles Taze Russell, a fost ceva mai rasarit si a prezis ca Iisus va reveni pe Pamant, in 1874, dar va fi invizibil. Nu s-a multumit cu o singura prezicere si a plusat cu o a doua venire a Mantuitorului, in 1914.

Y2K a fost momentul in care omenirea s-a lasat convinsa ca Sfarsitul va veni din cauza calculatoarelor, neprogramate sa faca trecerea de la anul 1999 la 2000.

Finalmente (sic), Roland Emmerich, John Cusack, mayasii, credinciosii new age si alte cateva sute de milioane de oameni asteapta tremurand ca bulgarele de sare sa le pice in cap pe 21 decembrie 2012.

Normal, predictiile apocaliptice nu se limiteaza la cele de mai sus. Totusi, nimic nu s-a intamplat pana acum. Nici Pamantul nu a explodat, nici nu a inceput sa se invarta invers si niciun Asteroid nu si-a pus mintea cu Bruce Willis si echipa lui de foraj. Mai trist e ca niciun Mantuitor, de orice religie ar fi el, nu s-a incumetat sau nu s-a motivat sa coboare printre noi. Si cine ar putea sa-l invinuiasca pe respectivul Mantuitor? Daca ati fi in locul lui, v-ati mai obosi sa treceti 7 miliarde de fraieri prin foc si sabie? Sau v-ati lua o punga de popcorn, halatul de casa si papucii pufosi si ati da drumul la televizorul cu transmisiune live, high definition, de pe Pamant?

Doar intinzi mana dupa ghidul TV, il deschizi tacticos si citesti: Optiunea 1: Israel vs Gaza. Optiunea 2: America vs Irak vs Afghanistan vs Vietnam (vintage). Optiunea 3: Nigeria, piratii si Shell. Optiunea 4: Tari Europene si revolte sociale. Optiunea 5: Razboi civil in Siria. Ma rog, ati prins ideea.

De mii si mii de ani, oamenii traiesc Sfarsitul Lumii intr-o ignoranta rafinata si prefera, in schimb, sa creada ca el va veni oficial, spectaculos si definitiv, peste o luna, un an sau zece, asa cum s-a anuntat la televizor. De parca am merita un asteroid in freza, o Apocalipsa rapida si fara durere, cu anestezie prealabila si buffer time ca sa ne obisnuim in avans cu ideea. Nu, trebuie sa ne multumim cu rachete Patriot, Iron Dome, poluare, prostie, ignoranta, gaze de sist, invidie, ura, avioane invizibile, boli de laborator scapate de sub control, muzica proasta, tancuri, trupe de invazie, razboaie civile, criza financiara, criza petrolului, foamete si saracie in lumea a treia, Apple vs Android in lumea intai, Wall Street, Papa, teoria conspiratiei, Jersey Shore, obezitate, Putin, Xi Jinping, Obama si Romney si McCain (dar mai ales Sarah Palin), bomba nucleara si cea cu hidrogen si lista poate continua. Sfarsitul lumii e doar o ciorba reincalzita. Sa ne auzim cu bine pe 22 decembrie!

Poza e de aici: IS Public

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s